Zeytinyağlı Bahar Türlüsü Tarifi
Zeytinyağlı Bahar Türlüsü tarifi: Zeytinyağlı Bahar Türlüsü için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Bahar Türlüsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Zeytinyağlı Bahar Türlüsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet enginar
- 3 adet yer elması
- 1 adet kereviz
- 1 parça brokoli
- 4-5 dal dereotu
- 3 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet portakalın suyu
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 çay bardağı içme suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı Bahar Türlüsü tarifi nasıl yapılır?
- Yarım ay şeklinde doğranan soğanları zeytinyağı ile birlikte yayvan bir tencereye alın ve hafif rengi dönene kadar soteleyin.
- Dörde böldüğünüz enginarları ekleyip yaklaşık yarım çay bardağı su ile kısık ateşte ağzı kapalı bir şekilde ön pişirme yapın.
- Orta irilikte doğranan kereviz, verevine doğranan havuç ve dörde bölünen yer elmalarını ekleyin.
- Tuzunu, yarım çay bardağı suyu, portakal ve limon suyunu da ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Sebzeleri çatal yardımı ile kontrol edin, yumuşamışlarsa brokolileri de ekleyerek bu şekilde de beş dakika daha pişirip altını kapatıp, dinlendirin.n(Bu aşamada dikkat edilmesi gereken sebzelerin çok ezilmemesi, o yüzden ateş hep kısıkta olmalı ve kontrollü pişirilmeli.)
- Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış dereotu ve zeytinyağı gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.