Zeytinyağlı Anne Poğaçası Tarifi
Zeytinyağlı Anne Poğaçası tarifi: Zeytinyağlı Anne Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinyağlı Anne Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Zeytinyağlı Anne Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 4 - 4,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5-6 damla limon suyu
İçi için:
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı susam
Zeytinyağlı Anne Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, zeytinyağı ve yoğurt çırpma teliyle çırpılır. İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu eklenip karıştırılır.
- Üzerine unun yarısı, tuz, kabartma tozu eklenir. Kabartma tozu üzerine limon suyu eklenir, köpürünce çatalla dağıtılarak karıştırılır.
- Unun kalanı da kontrollü eklenerek karıştırılır. Hafif yağladığımız elimizle hamur yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler alınıp yassılaştırılır. Ortasına peynir konur, kenarları bastırılarak kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür, susam dökülür. Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun!