Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinli ve Otlu Omlet Tarifi

Zeytinli ve Otlu Omlet

Zeytinli ve Otlu Omlet Tarifi

Zeytinli ve Otlu Omlet tarifi: Zeytinli ve Otlu Omlet için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli ve Otlu Omlet nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinli ve Otlu Omlet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 7 adet zeytin
  • 6-7 dal maydanoz (doğranmış)
  • 6-7 dal dereotu (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Zeytinli ve Otlu Omlet tarifi nasıl yapılır?

  • Nişasta ve sütü çırpıyoruz. Yumurtaları kırıp çırpmaya devam ediyoruz.
  • Hiçbir topak kalmayınca tereyağı hariç diğer malzemeleri de ekleyip karıştırıyoruz.
  • Tereyağını bir tavada eritiyoruz. Yağ kızınca karışımı tavaya döküyoruz. Eğer karışım tavada ince bir katman olmuşsa hiç çevirmeden pişirebiliriz ancak kalın bir katman oluşturmuşsa alt taraf pişince büyük bir tabak yardımıyla omleti çevirip diğer tarafını pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Zeytinli ve Otlu Omlet ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021