Zeytinli ve Cevizli Baton Ekmek Tarifi
Zeytinli ve Cevizli Baton Ekmek tarifi: Zeytinli ve Cevizli Baton Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli ve Cevizli Baton Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinli ve Cevizli Baton Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı tam buğday unu
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı zeytin (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1 su bardağı (2 parmak eksik) iri çekilmiş ceviz içi
Zeytinli ve Cevizli Baton Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Tam buğday unu, maya, tuz ve şekeri karıştırıp ortasını açın. Ilık su ilave ederek yoğurun. En son sıvı yağ ekleyip hamuru toplayın ve mayalandırmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru elinizle bastırarak kalıp uzunluğunda açın. Her yerine gelecek şekilde zeytin ve ceviz serpin. Zeytin ve cevizlerin üzerine hafif bastırın. Sonra sıkıştırarak rulo sarın.
- İçine yağlı kağıt yerleştirilmiş baton kek kalıbına koyun. Ben üzerine yulaf ezmesi serptim ama isteğe bağlı, olmasa da olur. Hamuru 2. kez kalıpta mayalandırın.
- Mayalanınca fırına bir kase su koyun ve ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Pişince nemlenmemesi için kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun.