Zeytinli Tepsi Poğaçası Tarifi
Zeytinli Tepsi Poğaçası tarifi: Zeytinli Tepsi Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Tepsi Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Zeytinli Tepsi Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 4,5 - 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
Arası için:
- 200 gram çekirdeksiz siyah zeytin
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Zeytinli Tepsi Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, sıvı yağ, yumurta, maden suyu, toz şeker ve kuru mayayı karıştırın. Ardından içerisine azar azar un ilave edin ve yoğurmaya başlayın.
- Son olarak tuzu da ilave edin ve yoğurun. Üzerini streç filmle kapatın. Oda sıcaklığında 35 dakika mayalandırın.
- Ardından hamurun yarısını yağlanmış cam fırın kabının içerisine yayın. Ardından üzerine dilimlenmiş zeytin serpin ve hamurun geriye kalan kısmını aynı şekilde üzerine yayın.
- Yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin. 180 derecelik fırında kabarıp üzeri güzelce kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Çıkarıp servis edin. Afiyetler olsun.