Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinli Tavuk Güveci Tarifi

Zeytinli Tavuk Güveci

Zeytinli Tavuk Güveci Tarifi

Zeytinli Tavuk Güveci tarifi: Zeytinli Tavuk Güveci için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Tavuk Güveci nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinli Tavuk Güveci yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet patates
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 adet tavuk but
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 6 adet kokteyl domates
  • 3 diş sarımsak
  • 4 dal taze kekik
  • 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 su bardağı salçalı su (sıvı yağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Zeytinli Tavuk Güveci tarifi nasıl yapılır?

  • Patatesleri soyun ve yuvarlak doğrayın. Kırmızı soğanı da piyazlık doğrayın ve bir kenara alın.
  • Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve tavuk butları iki tarafı da hafifçe renk alacak şekilde mühürleyin. Ardından ocaktan alın.
  • Kullanacağınız güveç tencerenin içini 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Doğradığınız patatesleri güvecin tabanına yerleştirin.
  • Havuçları iri doğrayarak patateslerin üzerine koyun. Ardından doğradığınız soğanları da ekleyin. Üzerine de tavuk butları güzelce yerleştirin.
  • Kapya biberleri, sarımsakları ve kokteyl domatesleri de dilimledikten sonra tavukların üzerine yerleştirin. Kekik dallarını da gelişigüzel üzerlerine serpiştirin.
  • Son olarak dilimlenmiş zeytinleri en üste dağıtın. Baharatlarını da ekledikten sonra salçalı sıvı yağlı suyunu dökün ve tereyağını en üste koyarak ortası delinmiş yağlı kağıtla örtün ve kapağını kapatın.
  • Isıtmış olduğunuz 175 derece fırında 65 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025