Zeytinli Tavuk Güveci Tarifi
Zeytinli Tavuk Güveci tarifi: Zeytinli Tavuk Güveci için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Tavuk Güveci nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
75 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zeytinli Tavuk Güveci yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet patates
- 1 adet kırmızı soğan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 adet tavuk but
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 6 adet kokteyl domates
- 3 diş sarımsak
- 4 dal taze kekik
- 1 çay bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 su bardağı salçalı su (sıvı yağlı)
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Zeytinli Tavuk Güveci tarifi nasıl yapılır?
- Patatesleri soyun ve yuvarlak doğrayın. Kırmızı soğanı da piyazlık doğrayın ve bir kenara alın.
- Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve tavuk butları iki tarafı da hafifçe renk alacak şekilde mühürleyin. Ardından ocaktan alın.
- Kullanacağınız güveç tencerenin içini 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Doğradığınız patatesleri güvecin tabanına yerleştirin.
- Havuçları iri doğrayarak patateslerin üzerine koyun. Ardından doğradığınız soğanları da ekleyin. Üzerine de tavuk butları güzelce yerleştirin.
- Kapya biberleri, sarımsakları ve kokteyl domatesleri de dilimledikten sonra tavukların üzerine yerleştirin. Kekik dallarını da gelişigüzel üzerlerine serpiştirin.
- Son olarak dilimlenmiş zeytinleri en üste dağıtın. Baharatlarını da ekledikten sonra salçalı sıvı yağlı suyunu dökün ve tereyağını en üste koyarak ortası delinmiş yağlı kağıtla örtün ve kapağını kapatın.
- Isıtmış olduğunuz 175 derece fırında 65 dakika kadar pişirin. Sıcak servis edin, afiyet olsun!