Zeytinli Poğaça Tarifi
Zeytinli Poğaça tarifi: Zeytinli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Zeytinli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay kaşığı şeker
- 1/2 paket yaş maya
- 1 poşet krem şanti
- 200 gram tereyağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin (azaltıp arttırabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı krem peynir
Zeytinli Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Yaş maya, ılık süt ve şekeri bir kapta çözdürün ve mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
- Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın. Tereyağını kızdırmadan hafifçe eritin.
- Yumurtanın beyazlarını, toz şantiyi, hafif ermiş tereyağını ve mayalı karışımı karıştırın.
- Son olarak kabartma tozu, tuz ve unu ekleyin. Unu eklerken kontrollü ve dikkatli olun. Yavaş yavaş ekleyin, fazla gelmesin. Ellerinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamuru bir kaba alın, üzerine streç film çekin ve 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Sürenin sonunda hamur 2 katına çıkmış olmalı.
- Mayalanan hamurlardan cevizden biraz daha iri parçalar kopararak tezgaha alın, hafif açın, az miktarda krem peynir sürüp dilediğiniz kadar çekirdeksiz zeytin koyun ve kapatıp yuvarlayın.
- Bütün poğaçaları bu şekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- 15 dakika daha mayalanmaya bırakın, bu arada da fırını 180 derecede ısıtın.
- Mayalanan poğaçaları fırına atın ve üzerleri kızarana kadar 25 dakika civarı pişirin.