Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinli Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça

Zeytinli Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça tarifi: Zeytinli Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinli Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1 poşet krem şanti
  • 200 gram tereyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin (azaltıp arttırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı krem peynir

Zeytinli Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Yaş maya, ılık süt ve şekeri bir kapta çözdürün ve mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
  • Yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın. Tereyağını kızdırmadan hafifçe eritin.
  • Yumurtanın beyazlarını, toz şantiyi, hafif ermiş tereyağını ve mayalı karışımı karıştırın.
  • Son olarak kabartma tozu, tuz ve unu ekleyin. Unu eklerken kontrollü ve dikkatli olun. Yavaş yavaş ekleyin, fazla gelmesin. Ellerinize yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru bir kaba alın, üzerine streç film çekin ve 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Sürenin sonunda hamur 2 katına çıkmış olmalı.
  • Mayalanan hamurlardan cevizden biraz daha iri parçalar kopararak tezgaha alın, hafif açın, az miktarda krem peynir sürüp dilediğiniz kadar çekirdeksiz zeytin koyun ve kapatıp yuvarlayın.
  • Bütün poğaçaları bu şekilde yapıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • 15 dakika daha mayalanmaya bırakın, bu arada da fırını 180 derecede ısıtın.
  • Mayalanan poğaçaları fırına atın ve üzerleri kızarana kadar 25 dakika civarı pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025