Zeytinli Mini Ekmekler Tarifi
Zeytinli Mini Ekmekler tarifi: Zeytinli Mini Ekmekler için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Mini Ekmekler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 adet
Zeytinli Mini Ekmekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 20 adet çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
- 2 + 1/4 su bardağı un
- 3/4 tatlı kaşığı kuru maya
- 3/4 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) yoğurt
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 3/4 su bardağı su
Zeytinli Mini Ekmekler tarifi nasıl yapılır?
- Un, tuz, şeker ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırıp, içine yoğurt, su ve zeytinyağını ekleyin ve 4-5 dakika yoğurun.
- Top haline getirdiğiniz hamuru, üzeri kapalı bir kapta 1 saat mayalanmaya bırakın.
- 1 saatin sonunda hamuru alın ve içine doğranmış zeytinlerini ekleyin.
- Güzelce yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak, pişirme kağıdı serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin.
- Tepsiyi bu şekilde sıcak bir yere alın ve 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve servis edin. Afiyet olsun.
Zeytinli Mini Ekmekler tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru mayalandırırken, üzerine nemli bir bez örtmeyi ve sıcak bir ortamda bekletmeyi unutmayın.