Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi
Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek tarifi: Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı süt (elinizi yakmayacak kadar sıcaklıkta)
- 1 paket instant maya
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3 çay bardağı un (kontrollü ekleyin, undan una değişiklik gösterebilir)
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
- 1 kase kuru domates
- 1/2 kase siyah zeytin
Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Kuru domateslere kaynar su dökün, yumuşamasını bekleyin.
- Süt, zeytinyağı, kekik, şekeri bir kaba alıp karıştırın, üzerini örtün. Siz malzemeleri doğrayana kadar mayanız aktifleşmiş olacak (yaklaşık 5 dakika).
- Kuru domates ve zeytinleri doğrayın, fazla suyunu alın.
- Aktifleşen mayaya tuzu ve azar azar unu ilave edin (Hamur ele yapışmayacak ama çok sert bir kıvamda da olmayacak).
- Daha sonra ceviz, kuru domates ve zeytini ekleyin, karıştırın. Sadece 10 dakika dinlendirin.
- Bu sırada fırını 180 derece turbo alt üst ayara getirin.
- Yağladığınız küçük kalıplara veya tepsiye/borcama hamuru paylaştırın.
- Hamurların üzerine biraz zeytinyağı ve tuz gezdirin.
- 180 derece turbo alt üst ayarda üzeri iyice kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika).
- Mis gibi ekmeklerimiz hazır! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Su bardağı ölçüm 180 ml,çay bardağı ölçüm 100 ml.