Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek Tarifi

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek tarifi: Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı süt (elinizi yakmayacak kadar sıcaklıkta)
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 çay bardağı un (kontrollü ekleyin, undan una değişiklik gösterebilir)
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 kase kuru domates
  • 1/2 kase siyah zeytin

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Kuru domateslere kaynar su dökün, yumuşamasını bekleyin.
  • Süt, zeytinyağı, kekik, şekeri bir kaba alıp karıştırın, üzerini örtün. Siz malzemeleri doğrayana kadar mayanız aktifleşmiş olacak (yaklaşık 5 dakika).
  • Kuru domates ve zeytinleri doğrayın, fazla suyunu alın.
  • Aktifleşen mayaya tuzu ve azar azar unu ilave edin (Hamur ele yapışmayacak ama çok sert bir kıvamda da olmayacak).
  • Daha sonra ceviz, kuru domates ve zeytini ekleyin, karıştırın. Sadece 10 dakika dinlendirin.
  • Bu sırada fırını 180 derece turbo alt üst ayara getirin.
  • Yağladığınız küçük kalıplara veya tepsiye/borcama hamuru paylaştırın.
  • Hamurların üzerine biraz zeytinyağı ve tuz gezdirin.
  • 180 derece turbo alt üst ayarda üzeri iyice kızarana kadar pişirin (yaklaşık 30 dakika).
  • Mis gibi ekmeklerimiz hazır! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Zeytinli Kuru Domatesli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Su bardağı ölçüm 180 ml,çay bardağı ölçüm 100 ml.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025