Zeytinli Grissini Tarifi
Zeytinli Grissini tarifi: Zeytinli Grissini için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Grissini nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Zeytinli Grissini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı yulaf unu
- 1 su bardağı (2 parmak fazla) tam buğday unu
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10 adet zeytin
- 2 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinli Grissini tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım. Ardından yumurtanın akını ve sarısını ayıralım. Akını derin bir kaba alıp üzerine yoğurt, zeytinyağı ve çörek otu ekleyelim.
- Zeytinleri, tuzu ve sirkeyi de ekledikten sonra güzelce karıştıralım.
- Karışımın üzerine yulaf unu ve tam buğday ununu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. İsteğe bağlı 1 paket hamur kabartma tozu ekleyebilirsiniz.
- İki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile hamuru açalım. Çok ince olmamasına dikkat edin.
- Bıçak yardımıyla şerit şeklinde kesip elimizle şekil verelim.
- Üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Zeytinli Grissini tarifinin püf noktası nedir?
Hamur kıvam alana kadar un ekleyebilirsiniz. Pişirmeden önce, isteğe bağlı çörek otu ve susam serpebilirsiniz.
Zeytinli Grissini tarifi için servis önerisi
Labne ile servis edebilirsiniz. Kahvaltı tabağınızda karbonhidrat alternatifi olarak tüketebilirsiniz.