Zeytinli Ekmek Tarifi
Zeytinli Ekmek tarifi: Zeytinli Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Zeytinli Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
- 150 gram çekirdeksiz siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı kekik
Kalıbı yağlamak için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinli Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Elenmiş unu derin bir karıştırma kabına aktarın. İnstant maya, kekik, tuz ve doğranmış çekirdeksiz siyah zeytinleri ekleyin.
- Azar azar ılık su ekleyerek hamuru yoğurun. Gerekirse hamur toparlanıp kıvam alana kadar un ve su miktarını ½ su bardağı oranında arttırın.
- Unlanmış tezgah üzerine aldığınız hamurun üzerine nemli bir bez kapattıktan sonra 30 dakika kadar oda ısısında bekletin.
- Kullanacağınız baton kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru kalıba yerleştirdikten sonra üzerine nemli bir bez kapatın ve ekmek hamurunun kalıpta mayalanıp kabarması için 30 dakika kadar tekrar bekletin.
- Ekmeğin üzerine arzuya göre biberiye serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
- Soğuyup, içini çektikten sonra kalıptan çıkartın ve dilimledikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Zeytinli Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Mayalandırma işlemi öncesinde unlanmış mutfak tezgahı üzerinde hamuru dıştan içe doğru hareketler ile bastırarak yoğurun ve çalıştırın.