Zeytinli Açma Tarifi
Zeytinli Açma tarifi: Zeytinli Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Zeytinli Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 2 adet yumurta akı
- 5-6 su bardağı un
İç harç için:
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı haşhaş
Zeytinli Açma tarifi nasıl yapılır?
- Süt, su, sıvı yağı, maya, şeker, tuz, yumurta akları ve mahlebi derince bir kaba alıp çırpma teli karıştırıp 10 dakika dinlenmeye bırakınız.
- Daha sonrasında dinlenen sıvı karışımın içerisine yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edip 40-45 dakika mayalanmaya bırakınız.
- Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölüp her parçayı ne çok kalın ne çok ince olmayacak şekilde açıp, içerisine 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi ekleyin.
- Dilediğiniz şekli verdikten sonra 10 dakika tepsi mayası yapın.
- Tepsi mayası olan açmalarınıza yumurta sarılarını sürüp üzerine haşhaş serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriniz. Afiyet olsun.