Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytinli Açma Tarifi

Zeytinli Açma

Zeytinli Açma Tarifi

Zeytinli Açma tarifi: Zeytinli Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytinli Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytinli Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 2 adet yumurta akı
  • 5-6 su bardağı un

İç harç için:

  • 1 kase zeytin ezmesi

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı haşhaş

Zeytinli Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Süt, su, sıvı yağı, maya, şeker, tuz, yumurta akları ve mahlebi derince bir kaba alıp çırpma teli karıştırıp 10 dakika dinlenmeye bırakınız.
  • Daha sonrasında dinlenen sıvı karışımın içerisine yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edip 40-45 dakika mayalanmaya bırakınız.
  • Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölüp her parçayı ne çok kalın ne çok ince olmayacak şekilde açıp, içerisine 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi ekleyin.
  • Dilediğiniz şekli verdikten sonra 10 dakika tepsi mayası yapın.
  • Tepsi mayası olan açmalarınıza yumurta sarılarını sürüp üzerine haşhaş serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişiriniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025