Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

Zeytin Ezmeli Açma

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

Zeytin Ezmeli Açma tarifi: Zeytin Ezmeli Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytin Ezmeli Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytin Ezmeli Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı maden suyu
  • 2 paket instant maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un (kontrollü artırın)

İçi için:

  • 48 çay kaşığı zeytin ezmesi

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı susam

Zeytin Ezmeli Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru için gereken tüm malzemeler karıştırılarak yumuşacık bir hamur yoğurulur ve mayalandırılır. Mayalanınca 48 parçaya ayrılır.
  • İkişer ikişer yan yana koyulup merdaneyle uzunlamasına açılır. Her birine 1 çay kaşığı dolusu zeytin ezmesi sürülüp rulo sarılır.
  • 2 rulo birbirine dolanıp uçları birleştirilerek açma şekli verilir.
  • Tepsiye koyulur. Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürülür, susam veya çörek otu serpilir. Tepside mayalandırılır ve ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025