Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Zeytin Ezmeli Açma tarifi: Zeytin Ezmeli Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytin Ezmeli Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 kişilik
Zeytin Ezmeli Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 su bardağı maden suyu
- 2 paket instant maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (kontrollü artırın)
İçi için:
- 48 çay kaşığı zeytin ezmesi
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı susam
Zeytin Ezmeli Açma tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için gereken tüm malzemeler karıştırılarak yumuşacık bir hamur yoğurulur ve mayalandırılır. Mayalanınca 48 parçaya ayrılır.
- İkişer ikişer yan yana koyulup merdaneyle uzunlamasına açılır. Her birine 1 çay kaşığı dolusu zeytin ezmesi sürülüp rulo sarılır.
- 2 rulo birbirine dolanıp uçları birleştirilerek açma şekli verilir.
- Tepsiye koyulur. Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürülür, susam veya çörek otu serpilir. Tepside mayalandırılır ve ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun.