Zeytin Ezmeli Açma Tarifi
Zeytin Ezmeli Açma tarifi: Zeytin Ezmeli Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytin Ezmeli Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
24 adet
Zeytin Ezmeli Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı
- 1 adet instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- 1 küçük boy kase zeytin ezmesi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytin Ezmeli Açma tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
- Çok az sıvı yağ ile hamuru toparlayıp üstü kapalı bir şekilde yaklaşık bir saat kadar mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üzerine oda ısısında olan tereyağından bir tatlı kaşığı kadar tereyağı koyalım.
- Hamurumuzu elimiz ile açalım. Zeytin ezmesinden sürüp rulo şeklini verelim. (İsterseniz sade olarak da yapabilirsiniz)
- İlk sardığımız rulodan başlayarak uzatıp kıvırarak hamur uçlarını birleştirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup üzeri kapalı şekilde yarım saat kadar daha bekletelim.
- Üzeri için yumurta sarısına bir tatlı kaşığı zeytinyağı dökerek sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.