Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

Zeytin Ezmeli Açma

Zeytin Ezmeli Açma Tarifi

Zeytin Ezmeli Açma tarifi: Zeytin Ezmeli Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Zeytin Ezmeli Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zeytin Ezmeli Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı
  • 1 adet instant maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6-6,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • 1 küçük boy kase zeytin ezmesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Zeytin Ezmeli Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Çok az sıvı yağ ile hamuru toparlayıp üstü kapalı bir şekilde yaklaşık bir saat kadar mayalandıralım.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp üzerine oda ısısında olan tereyağından bir tatlı kaşığı kadar tereyağı koyalım.
  • Hamurumuzu elimiz ile açalım. Zeytin ezmesinden sürüp rulo şeklini verelim. (İsterseniz sade olarak da yapabilirsiniz)
  • İlk sardığımız rulodan başlayarak uzatıp kıvırarak hamur uçlarını birleştirelim.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyup üzeri kapalı şekilde yarım saat kadar daha bekletelim.
  • Üzeri için yumurta sarısına bir tatlı kaşığı zeytinyağı dökerek sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025