Zerzevatlı Tepsi Kebabı Tarifi
Zerzevatlı Tepsi Kebabı tarifi: Zerzevatlı Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerzevatlı Tepsi Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zerzevatlı Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kıyma (zırh kebap eti)
- 2 adet patates
- 1 kase köy biberi (doğranmış)
- 1 kase kapya biber (doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam pul biber
Zerzevatlı Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Biberlerimizi, kapya biberimizi ve sarımsaklarımızı ince ince doğruyoruz.
- Maydanozumuzu ince ince kıyıyoruz, bol maydanoz ekleyelim, daha lezzetli oluyor.
- Tüm sebzelerimizi etimizle karıştırıp yoğuruyoruz. Baharat olarak ise tuz, karabiber ve pul biberimiz ekliyoruz.
- Tepsimizi yağladıktan sonra, halka halka doğradığımız patates ve domateslerimizi dizip üzerini kebap etimizle kaplıyoruz. İnce olursa daha rahat pişecektir.
- Üzeri için domates sosumuz var, katkısız domates püremizi kullanacağız.
- İki kaşık domates salçamız ile karıştırıp domates sosumuzu kebabımızın üzerine sürüyoruz. Yağlı kağıt sarıp fırında pişiriyoruz. Afiyet oslun.