Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerzevatlı Tepsi Kebabı Tarifi

Zerzevatlı Tepsi Kebabı

Zerzevatlı Tepsi Kebabı Tarifi

Zerzevatlı Tepsi Kebabı tarifi: Zerzevatlı Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerzevatlı Tepsi Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerzevatlı Tepsi Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram kıyma (zırh kebap eti)
  • 2 adet patates
  • 1 kase köy biberi (doğranmış)
  • 1 kase kapya biber (doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pul biber

Zerzevatlı Tepsi Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Biberlerimizi, kapya biberimizi ve sarımsaklarımızı ince ince doğruyoruz.
  • Maydanozumuzu ince ince kıyıyoruz, bol maydanoz ekleyelim, daha lezzetli oluyor.
  • Tüm sebzelerimizi etimizle karıştırıp yoğuruyoruz. Baharat olarak ise tuz, karabiber ve pul biberimiz ekliyoruz.
  • Tepsimizi yağladıktan sonra, halka halka doğradığımız patates ve domateslerimizi dizip üzerini kebap etimizle kaplıyoruz. İnce olursa daha rahat pişecektir.
  • Üzeri için domates sosumuz var, katkısız domates püremizi kullanacağız.
  • İki kaşık domates salçamız ile karıştırıp domates sosumuzu kebabımızın üzerine sürüyoruz. Yağlı kağıt sarıp fırında pişiriyoruz. Afiyet oslun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025