Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı Tarifi

Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı

Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı Tarifi

Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı tarifi: Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelik şerbeti hazırlamakla başlayalım, suyu ve toz şekeri tencereye alalım.
  • Kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayınca limon atıp 5 dakika daha kısık ateşte tutalım, altını kapatıp oda ısısına gelmesini bekleyelim.
  • Derin kaba yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpalım.
  • Yoğurt, sıvı yağı ekleyip çırpalım.
  • Son olarak un, irmik, zerdeçal, vanilin, kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Yuvarlak borcama döküp iki 3 kere vurup havasını alalım.
  • 190 derece fırında 40 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkarınca ilk sıcağı çıkınca isteğiniz şekilde dilimleyip oda ısısındaki şerbeti her yerine gelecek şekilde dökelim.
  • 1 gün bekleyince daha güzel şerbetini çekiyor. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025