Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı Tarifi
Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı tarifi: Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Zerdeçallı Yoğurt Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelik şerbeti hazırlamakla başlayalım, suyu ve toz şekeri tencereye alalım.
- Kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynayınca limon atıp 5 dakika daha kısık ateşte tutalım, altını kapatıp oda ısısına gelmesini bekleyelim.
- Derin kaba yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpalım.
- Yoğurt, sıvı yağı ekleyip çırpalım.
- Son olarak un, irmik, zerdeçal, vanilin, kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Yuvarlak borcama döküp iki 3 kere vurup havasını alalım.
- 190 derece fırında 40 dakika pişirelim.
- Fırından çıkarınca ilk sıcağı çıkınca isteğiniz şekilde dilimleyip oda ısısındaki şerbeti her yerine gelecek şekilde dökelim.
- 1 gün bekleyince daha güzel şerbetini çekiyor. Afiyet olsun.