Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Tuzlu Kek Tarifi

Zerdeçallı Tuzlu Kek

Zerdeçallı Tuzlu Kek Tarifi

Zerdeçallı Tuzlu Kek tarifi: Zerdeçallı Tuzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Tuzlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Tuzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 5 adet ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı köy peyniri (küp doğranmış)

Zerdeçallı Tuzlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve tuzu mikserle çırpalım. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Zerdeçal, mahlep ve kekiği de ekleyerek karıştıralım.
  • Un ve karbonatı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
  • Harmanlanan kek karışımına ceviz, kabak çekirdeği içi ve peynirleri ekleyelim.
  • Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbımıza kek harcını ekleyip üzerini ceviz kabak çekirdeği içi ve fındık ile süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zerdeçallı Tuzlu Kek tarifinin püf noktası nedir?

Köy peyniri yerine herhangi bir sert peyniri kullanabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025