Zerdeçallı Tuzlu Kek Tarifi
Zerdeçallı Tuzlu Kek tarifi: Zerdeçallı Tuzlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Tuzlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zerdeçallı Tuzlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı kekik
- 5 adet ceviz içi
- 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı köy peyniri (küp doğranmış)
Zerdeçallı Tuzlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve tuzu mikserle çırpalım. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Zerdeçal, mahlep ve kekiği de ekleyerek karıştıralım.
- Un ve karbonatı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Harmanlanan kek karışımına ceviz, kabak çekirdeği içi ve peynirleri ekleyelim.
- Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbımıza kek harcını ekleyip üzerini ceviz kabak çekirdeği içi ve fındık ile süsleyerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zerdeçallı Tuzlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Köy peyniri yerine herhangi bir sert peyniri kullanabilirsiniz.