Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Tavuk Kapama Tarifi

Zerdeçallı Tavuk Kapama

Zerdeçallı Tavuk Kapama Tarifi

Zerdeçallı Tavuk Kapama tarifi: Zerdeçallı Tavuk Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Tavuk Kapama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Tavuk Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 adet haşlanmış tavuk
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 avuç kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz

Zerdeçallı Tavuk Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • Öncellikle pirinçlerimizi kaynar su ile bir tasta ıslatıp beklemeye alalım.
  • Üzerine tuzunu da atalım. Pirinçlerimiz suda beklerken biz haşlanmış tavuklarımızı iri parçalar halinde kemiklerinden ayırarak parçalayalım.
  • Geniş teflon bir tencere içine 2 yemek kaşığı tereyağımızı eritelim içine bir yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
  • Üzerine büyük parçalar halindeki tavuklarımızı koyup güzelce ter düz ederek kızartalım.
  • Kuş üzümlerini de ekleyerek bir tur çevirelim, üzerine toz zerdeçalımızı ekleyelim.
  • Kızaran tavukları tencerenin tabanına güzelce dizip üzerine sıcak suda bekleyen pirinçlerimizi ekleyelim.
  • Düzgün bir şekilde tavukları tam kapayacak şekilde tencereye yayalım.
  • Pirinçlerimizi hiç karıştırmadan, üstüne var ise tavuk suyumuzu yok ise normal kaynayan 3 bardak suyu tuzumuz ile beraber koyup pilavımızı pişmeye alalım.
  • Tüm suyu çeken pilavımızın altını kapatıp bir 15 dakika dinlendirmeye alalım.
  • Dinlenen pilavı tencerenin ağzının boyutuna göre büyük bir tabağa ters çevirerek sunuma hazır bir hale getiriniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025