Zerdeçallı Tavuk Kapama Tarifi
Zerdeçallı Tavuk Kapama tarifi: Zerdeçallı Tavuk Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Tavuk Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zerdeçallı Tavuk Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 adet haşlanmış tavuk
- 2 su bardağı pirinç
- 1 avuç kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
Zerdeçallı Tavuk Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Öncellikle pirinçlerimizi kaynar su ile bir tasta ıslatıp beklemeye alalım.
- Üzerine tuzunu da atalım. Pirinçlerimiz suda beklerken biz haşlanmış tavuklarımızı iri parçalar halinde kemiklerinden ayırarak parçalayalım.
- Geniş teflon bir tencere içine 2 yemek kaşığı tereyağımızı eritelim içine bir yemek kaşığı sıvı yağ koyalım.
- Üzerine büyük parçalar halindeki tavuklarımızı koyup güzelce ter düz ederek kızartalım.
- Kuş üzümlerini de ekleyerek bir tur çevirelim, üzerine toz zerdeçalımızı ekleyelim.
- Kızaran tavukları tencerenin tabanına güzelce dizip üzerine sıcak suda bekleyen pirinçlerimizi ekleyelim.
- Düzgün bir şekilde tavukları tam kapayacak şekilde tencereye yayalım.
- Pirinçlerimizi hiç karıştırmadan, üstüne var ise tavuk suyumuzu yok ise normal kaynayan 3 bardak suyu tuzumuz ile beraber koyup pilavımızı pişmeye alalım.
- Tüm suyu çeken pilavımızın altını kapatıp bir 15 dakika dinlendirmeye alalım.
- Dinlenen pilavı tencerenin ağzının boyutuna göre büyük bir tabağa ters çevirerek sunuma hazır bir hale getiriniz. Afiyet olsun.