Zerdeçallı Spagetti Tarifi
Zerdeçallı Spagetti tarifi: Zerdeçallı Spagetti için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Spagetti nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zerdeçallı Spagetti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket Spaghetti Makarna
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) toz zerdeçal
Sosu için:
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 6 diş sarımsak
- 3 adet yıldız anason
- 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1/4 çay kaşığı tuz
Servisi için:
Zerdeçallı Spagetti tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tencereye aldığınız spagetti haşlama suyuna tuz, zeytinyağı ve zerdeçalı katın. Spagetti makarnayı, kaynamaya başlayan suda damak tadınıza göre haşlayın.
- Haşlanan spagettiyi süzün fakat sosla buluşacağı için durulamayın.
- Sos yapımında kullanacağınız zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde kızdırın.
- Sarımsak eziciden geçirdiğiniz ya da havanda dövdüğünüz sarımsak ve yıldız anasonları ekledikten sonra sosu 1-2 dakika kadar karıştırarak orta ateşte kavurun.
- Rendenin ince tarafıyla rendelenmiş portakal kabuğu ve zerdeçalı sos tenceresine aktarın. Portakal kabuklarını karartmamaya dikkat edip, 1 dakika kadar kavurun.
- Ocaktan aldığınız sosa tuz katıp, karıştırın. Yıldız anasonları sosun içinden çıkartın.
- Haşlanmış sıcak spagettiyi servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerine çırpılmış yoğurt ekleyin. Zerdeçallı yağdan oluşan hazırladığınız sosu üzerlerine gezdirip sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Zerdeçallı Spagetti tarifinin püf noktası nedir?
Sosu hazırlarken malzemeleri karartmadan kısa sürede ve düşük ısıda kavurmaya dikkat edin. Özellikle ince ince rendelenmiş portakal kabuğu, çabuk karardığı için başından ayrılmadan pişirmekte fayda var.