Zerdeçallı Patlıcanlı Basmati Pilavı Tarifi
Zerdeçallı Patlıcanlı Basmati Pilavı tarifi: Zerdeçallı Patlıcanlı Basmati Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Patlıcanlı Basmati Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zerdeçallı Patlıcanlı Basmati Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kapya biber
- 1 adet patlıcan
- 2 çay kaşığı toz zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı su
Pişirmek için:
Zerdeçallı Patlıcanlı Basmati Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanı küp küp doğrayın ve bir süre suyun içinde bekletin. Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı 'Et Sote' moduna alın, tencereye sıvı yağı ekleyin.
- Sıvı yağ ısındıktan sonra suda beklettiğiniz patlıcanları kurulayın ve tencereye ilave edin, altın rengi olana dek pişirin.
- Pişmiş olan patlıcanları süzdürün ve tenceredeki yağı kenara alın. Tereyağı ve basmati pirincini Vestel Ziyafet Pişirici’nin tenceresine ilave edin ve 5 numaralı 'Et Sote' modunda 10 dakika kavurun.
- Patlıcanı, küp küp doğranmış kapya biberi, toz zerdeçalı, tuz ve karabiberi ekleyip 5 dakika daha kavurun ve suyu ilave edip kapağını kapatın.
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 7 numaralı 'Pilav' modunda, geri sayım başladıktan sonra 8 dakika geçene dek pişirin.
- Buhar tahliyesini sağladıktan sonra kapağını açın. 5 dakika demlenmesini beklediğiniz pilavı servis tabağına alıp servis edin. Ziyafet olsun!
Zerdeçallı Patlıcanlı Basmati Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.