Zerdeçallı Patates Kavurması Tarifi
Zerdeçallı Patates Kavurması tarifi: Zerdeçallı Patates Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Patates Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zerdeçallı Patates Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/3 bağ maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zerdeçallı Patates Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Patateslerin kabuklarını güzelce yıkayın ve bir tencereye aktarın. Üzerine su ilave ederek haşlamaya bırakın.
- Patatesleriniz çok hafif yumuşayınca (çok yumuşacık olmamalarına özen gösterin) ocaktan alın. Soğuk suyun altında kabuklarını soyun.
- Ardından patateslerinizi küp küp doğrayın.
- Bir tavanın içerisine yağları alın. Yağ eriyince içerisine zerdeçalı ve toz kırmızı biberi koyun. Ardından doğradığınız patatesleri ilave edin. Çok karıştırmamaya özen göstererek patateslerin rengi dönene kadar kavurun.
- Patateslerinizde hafif hafif kızarmalar olunca tuzunu ekleyin ve ocaktan alın. Biraz sıcağını atınca maydanozları ince ince kıyıp içine ekleyin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.