Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Patates Kavurması Tarifi

Zerdeçallı Patates Kavurması

Zerdeçallı Patates Kavurması Tarifi

Zerdeçallı Patates Kavurması tarifi: Zerdeçallı Patates Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Patates Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Patates Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1/3 bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zerdeçallı Patates Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını güzelce yıkayın ve bir tencereye aktarın. Üzerine su ilave ederek haşlamaya bırakın.
  • Patatesleriniz çok hafif yumuşayınca (çok yumuşacık olmamalarına özen gösterin) ocaktan alın. Soğuk suyun altında kabuklarını soyun.
  • Ardından patateslerinizi küp küp doğrayın.
  • Bir tavanın içerisine yağları alın. Yağ eriyince içerisine zerdeçalı ve toz kırmızı biberi koyun. Ardından doğradığınız patatesleri ilave edin. Çok karıştırmamaya özen göstererek patateslerin rengi dönene kadar kavurun.
  • Patateslerinizde hafif hafif kızarmalar olunca tuzunu ekleyin ve ocaktan alın. Biraz sıcağını atınca maydanozları ince ince kıyıp içine ekleyin. Ardından servis edin. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025