Zerdeçallı Nohutlu Tavuk Tarifi
Zerdeçallı Nohutlu Tavuk tarifi: Zerdeçallı Nohutlu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Nohutlu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zerdeçallı Nohutlu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı hindistan cevizi sütü
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tutam taze kişniş (lime veya normal limon)
Pişirmek için:
Zerdeçallı Nohutlu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı Et Sote modunda çalıştırın ve tereyağını tencereye ekleyin.
- Soğanı ince şeritler halinde doğrayıp Vestel Ziyafet Pişirici'nin tenceresine alın. Sarımsağı ve zencefili ezip ekleyin.
- Tavukları da iri küpler halinde doğrayıp baharatlarla birlikte Vestel Ziyafet Pişirici’nize ilave edin.
- Tavuklar renk değiştirince, nohut ve Hindistan cevizi sütünü de ekleyip kapağı kapatın.
- 11 numaralı Tavuk Sote modunda program bitene dek pişirin. Ardından buharı tahliye edip kapağı açın.
- Buharını çıkarttığınız yemeği tabaklara alın; taze kişniş, limon ya da lime dilimleriyle servis edebilirsiniz. Ziyafet olsun.
Zerdeçallı Nohutlu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Mod değişikliği için Vestel Ziyafet’i kapatın, yeni mod için tekrar açarak tarifte belirtilen modu seçin.