Zerdeçallı Nohut Çorbası Tarifi
Zerdeçallı Nohut Çorbası tarifi: Zerdeçallı Nohut Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Nohut Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zerdeçallı Nohut Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 adet küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı (silme) toz zerdeçal
- 1/2 su bardağı süt
- 6 su bardağı et suyu
Zerdeçallı Nohut Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye tereyağını ve sıvı yağı koyuyoruz. Üzerine doğanmış soğanı ve küp şekeri ekleyip rengi pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Haşlanmış nohutu ekleyip 1-2 tur çeviriyoruz. Sıcak olarak et suyunu da ekliyoruz.
- Tuz ve zerdeçal koyarak 20 dakika kadar bu şekilde kaynamaya bırakıyoruz.
- En son süt ekleyerek bir taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.nBlenderdan çekiyoruz. Üzerine çekilmiş karabiber koyarak servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Zerdeçallı Nohut Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.