Zerdeçallı Mısır Unlu Kek Tarifi
Zerdeçallı Mısır Unlu Kek tarifi: Zerdeçallı Mısır Unlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Mısır Unlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 dilim
Zerdeçallı Mısır Unlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı mısır unu
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 1/4 su bardağı limon suyu
- 1 çay kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 3 çay kaşığı zerdeçal
Zerdeçallı Mısır Unlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ile şekeri güzelce köpük köpük olana dek mikserle çırpıyoruz. Sütü, yağı ilave ediyoruz, biraz daha çırpıyoruz.
- Daha sonra unları ve kabartma tozunu eleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Unu koyduğumuz aşamadan sonra bir dakika çırpmamız yeterli olacaktır.
- Vanilin, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, zerdaçal ve mavi haşhaşı ilave edip spatula ile karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişiriyoruz.
Zerdeçallı Mısır Unlu Kek tarifinin püf noktası nedir?
Yumurtaların büyüklüğüne küçüklüğüne göre un miktarı değişkenlik gösterebilir. Normal bir kek hamuru, akışkan bir kek hamuru olmalıdır. Her fırın farklı olduğu için 25 dakikanın sonunda kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim.