Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı Tarifi

Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı

Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı Tarifi

Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı tarifi: Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pilavı için:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 200 gram kuzu eti
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) kuş üzümü (sıcak suda bekletilmiş)
  • 1 yemek kaşığı file badem
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Süsleme için:

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı badem (kabuksuz)

Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerede kuzu etini sıvı yağın yarısını kullanarak 5 dakika kavuruyoruz. Etlerin rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanları ekliyoruz. Soğanlar pembeleşince yarım bardak et suyu ekleyerek 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Bir tencereye kalan yağı ekliyoruz. Sırasıyla dolmalık fıstıkları ve bademi pembeleşinceye kadar orta ateşte kavuruyoruz. Pirinci ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
  • Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca suda beklettiğimiz kuş üzümlerini ekliyoruz. Daha sonra baharatları ve tuzu ekliyoruz. Son olarak kalan et suyunu ekleyerek kaynatıyor ve kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz.
  • Et ve pilav pişerken pilavımızın hamurunu hazırlıyoruz. Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve unu yavaş yavaş ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurumuzu kalıbımızın boyutlarında çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz. Soyulmuş bademleri dilediğimiz şekilde diziyoruz. Demlenmiş pilav ve etimizi harmanlıyoruz ve kalıba dolduruyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceye fırınlıyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025