Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı Tarifi
Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı tarifi: Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilavı için:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 200 gram kuzu eti
- 2 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) kuş üzümü (sıcak suda bekletilmiş)
- 1 yemek kaşığı file badem
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
Süsleme için:
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı badem (kabuksuz)
Zerdeçallı Kuzu Etli Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede kuzu etini sıvı yağın yarısını kullanarak 5 dakika kavuruyoruz. Etlerin rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanları ekliyoruz. Soğanlar pembeleşince yarım bardak et suyu ekleyerek 20 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
- Bir tencereye kalan yağı ekliyoruz. Sırasıyla dolmalık fıstıkları ve bademi pembeleşinceye kadar orta ateşte kavuruyoruz. Pirinci ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Pirinçler şeffaflaşmaya başlayınca suda beklettiğimiz kuş üzümlerini ekliyoruz. Daha sonra baharatları ve tuzu ekliyoruz. Son olarak kalan et suyunu ekleyerek kaynatıyor ve kısık ateşte demlenmeye bırakıyoruz.
- Et ve pilav pişerken pilavımızın hamurunu hazırlıyoruz. Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz ve unu yavaş yavaş ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu kalıbımızın boyutlarında çok kalın olmayacak şekilde açıyoruz. Soyulmuş bademleri dilediğimiz şekilde diziyoruz. Demlenmiş pilav ve etimizi harmanlıyoruz ve kalıba dolduruyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceye fırınlıyoruz.