Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Kurabiye Tarifi

Zerdeçallı Kurabiye

Zerdeçallı Kurabiye Tarifi

Zerdeçallı Kurabiye tarifi: Zerdeçallı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Kurabiye nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • 1 küçük çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1,5 su bardağı un (aldığı kadar)

Zerdeçallı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve toz şeker krema kıvamına gelene kadar karıştırılır. Şeker erdiğinde tüm malzemeler eklenir.
  • Un miktarı markaya göre değiştiğinden yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam idealdir.
  • Buzdolabında 30 dakika dinlendirilir. Ardından 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Yuvarlak şekil verdiğimiz kurabiyelerin üzerine dilerseniz toz şeker serpebilirsiniz.

Zerdeçallı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Şeker ve yağın iyice karışması ve hamurun dinlendirilmesi ideal kıvam ve lezzet açısından önemlidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Zerdeçallı Kurabiye ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021