Zerdeçallı Kinoa Kısır Tarifi
Zerdeçallı Kinoa Kısır tarifi: Zerdeçallı Kinoa Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Kinoa Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zerdeçallı Kinoa Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı kinoa
- 2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
- 1 tepeleme tatlı kaşığı ev yapımı biber salçası
- 1 dal maydanoz
- 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
- 1 adet yarım ince kıyılmış dereotu
- 3 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı pul biber (arzuya göre)
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Zerdeçallı Kinoa Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Kinoayı tencereye ekliyoruz, üzerine 1'e 2 oranına denk gelecek şekilde su ekliyoruz.
- Ocakta kısık ateşte suyunu çekene kadar bekliyoruz ve pişen kinoamızı süzerek bir kaba alıyoruz.
- Önce salçaları ve yağını ekleyip iyice bir karıştırıyoruz; daha sonra da maydanoz, dereotu, limonu, tüm baharatlarını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
Zerdeçallı Kinoa Kısır tarifinin püf noktası nedir?
Kinoamızın su oranını iyi ayarlamaya dikkat edelim ki ne çok lapa ne de çok sert olsun.
Zerdeçallı Kinoa Kısır tarifi için servis önerisi
Üzerini çörek otu, ceviz ile süsleyebilirsiniz.