Zerdeçallı Kereviz Mezesi Tarifi
Zerdeçallı Kereviz Mezesi tarifi: Zerdeçallı Kereviz Mezesi için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Kereviz Mezesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
3 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Zerdeçallı Kereviz Mezesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy kereviz
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı hardal
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 avuç ceviz içi (iri parçalanmış)
- 1 adet orta boy elma
- 1/2 adet limonun suyu
Zerdeçallı Kereviz Mezesi tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizi ve elmayı soyup rendeleyin. Kerevizin 1 sapını yapraklarıyla beraber ince ince kıyın ve rendelenmiş malzemelerin için katın.
- Sarımsağı bir havanda biraz tuzlayıp dövün. Zerdeçal, hardal, tuz, zeytinyağı, limon suyu ve dövülmüş sarımsağı ayrı bir kapta karıştırarak sosu hazırlayın.
- Cevizleri elinizle parçalayın ve bir tavaya koyun. 2 kaşık zeytinyağında kavurun. (Yanmamasına dikkat edin.)
- Kavrulmuş ceviz parçaları biraz soğuduktan sonra kerevizlerin üstüne serpin.
Zerdeçallı Kereviz Mezesi tarifinin püf noktası nedir?
Hardal/zerdeçal oranını ağız tadınıza göre ayarlamak için sosu ayrı kapta yapmaya dikkat edin.
Zerdeçallı Kereviz Mezesi tarifi için servis önerisi
Süslemek için kerevizin yapraklarını kullanabilirsiniz.