Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı İrmik Tatlısı Tarifi

Zerdeçallı İrmik Tatlısı

Zerdeçallı İrmik Tatlısı Tarifi

Zerdeçallı İrmik Tatlısı tarifi: Zerdeçallı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 15 tepeleme yemek kaşığı irmik
  • 3 su bardağı süt
  • 2-3 yemek kaşığı zerdeçal (Matcha tozu, ıspanak tozu veya pancar tozu)
  • 4-5 tepeleme yemek kaşığı bal
  • 1/2 adet limon kabuğu rendesi

Zerdeçallı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • İrmiği bir tenceremize dökelim ve üzerine zerdeçal ve sütü ilave ederek güzelce karıştıralım.
  • Ocağa alıp, kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Pişince ocaktan alıp karıştıra karıştıra ilk sıcağının çıkmasını sağlayalım.
  • Ardından balı ve limon kabuğu rendesini ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Hafif ıslatılmış muffin kalıplarına ya da dilerseniz kaselere boşaltalım. Buzdolabında soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca üzerini çilek veya mevsim meyveleri, Hindistan cevizi, fıstık tozu, dut kurusu, çikolata gibi malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025