Zerdeçallı İrmik Tatlısı Tarifi
Zerdeçallı İrmik Tatlısı tarifi: Zerdeçallı İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Zerdeçallı İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15 tepeleme yemek kaşığı irmik
- 3 su bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı zerdeçal (Matcha tozu, ıspanak tozu veya pancar tozu)
- 4-5 tepeleme yemek kaşığı bal
- 1/2 adet limon kabuğu rendesi
Zerdeçallı İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İrmiği bir tenceremize dökelim ve üzerine zerdeçal ve sütü ilave ederek güzelce karıştıralım.
- Ocağa alıp, kıvamı yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Pişince ocaktan alıp karıştıra karıştıra ilk sıcağının çıkmasını sağlayalım.
- Ardından balı ve limon kabuğu rendesini ekleyerek güzelce çırpalım.
- Hafif ıslatılmış muffin kalıplarına ya da dilerseniz kaselere boşaltalım. Buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca üzerini çilek veya mevsim meyveleri, Hindistan cevizi, fıstık tozu, dut kurusu, çikolata gibi malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!