Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Fasulye Pate Tarifi

Zerdeçallı Fasulye Pate

Zerdeçallı Fasulye Pate Tarifi

Zerdeçallı Fasulye Pate tarifi: Zerdeçallı Fasulye Pate için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Fasulye Pate nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Fasulye Pate yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı haşlanmış fasulye
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 100 yemek kaşığı kuzu kuşbaşı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Zerdeçallı Fasulye Pate tarifi nasıl yapılır?

  • Kuzu kuşbaşını ocağa alıp pişiriyoruz. Tuz ve biberle tatlandırıyoruz.
  • Soğan ve sarımsağı doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar soteliyoruz.
  • Fasulyeyi ekleyip 10 dakika özdeşleştiriyoruz.
  • Zerdeçal ve tuzu ekleyip ocaktan alıyoruz. Blenderdan geçirip pürüzsüz hale getiriyoruz. Servis tabağına alıp üzerine eti ekliyoruz. Afiyet olsun.

Zerdeçallı Fasulye Pate tarifinin püf noktası nedir?

Üzerine kuzu kuşbaşı dışında kıyma, sucuk veya pastırma kullanılabilir. Vejetaryen iseniz mantar ile de harika bir lezzet elde edebilirsiniz.

Zerdeçallı Fasulye Pate tarifi için servis önerisi

Tereyağında pul biber kızdırıp servis ederken etlerin üzerine gezdirebilirsiniz. Etin yağı yeterli gelirse tereyağı kullanmayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025