Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Ekmek Tarifi

Zerdeçallı Ekmek

Zerdeçallı Ekmek Tarifi

Zerdeçallı Ekmek tarifi: Zerdeçallı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 kilogram un
  • 2 çay kaşığı toz zerdeçal

Zerdeçallı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Maya, ılık su, tuz, toz zerdeçal ve un bir kaba alınıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar iyice yoğurulur.
  • Kabın üzeri örtülüp 1 saat mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur bir kere daha yoğurulup havası alınır.
  • 4 eşit bezeye bölünür, yuvarlanır. 15 dakika üzeri kapalı bekletilir.
  • Bezeler tek tek uzatılıp rulo yapılır. Ortası yüksek, kenarları hafif ince kalacak şekilde uzatılır, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerlerine keskin bir bıçakla çizik atılır.
  • Üzeri kapatılıp 20 dakika mayalanmaya bırakılır. Bu sırada fırın 200 dereceye ısıtılmaya başlanır.
  • Mayalanan hamurlar ve ısıya dayanıklı bir kasede su fırına koyulur.
  • Altı ve üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Ekmekler fırından alınınca beze sarılır. Afiyet olsun.

Zerdeçallı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

İyice soğumadan kesmeyin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025