Zerdeçallı Ekmek Tarifi
Zerdeçallı Ekmek tarifi: Zerdeçallı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zerdeçallı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 1 kilogram un
- 2 çay kaşığı toz zerdeçal
Zerdeçallı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Maya, ılık su, tuz, toz zerdeçal ve un bir kaba alınıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar iyice yoğurulur.
- Kabın üzeri örtülüp 1 saat mayalandırılır.
- Mayalanan hamur bir kere daha yoğurulup havası alınır.
- 4 eşit bezeye bölünür, yuvarlanır. 15 dakika üzeri kapalı bekletilir.
- Bezeler tek tek uzatılıp rulo yapılır. Ortası yüksek, kenarları hafif ince kalacak şekilde uzatılır, yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Üzerlerine keskin bir bıçakla çizik atılır.
- Üzeri kapatılıp 20 dakika mayalanmaya bırakılır. Bu sırada fırın 200 dereceye ısıtılmaya başlanır.
- Mayalanan hamurlar ve ısıya dayanıklı bir kasede su fırına koyulur.
- Altı ve üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. Ekmekler fırından alınınca beze sarılır. Afiyet olsun.
Zerdeçallı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
İyice soğumadan kesmeyin.