Zerdeçallı Ekmek Tarifi
Zerdeçallı Ekmek tarifi: Zerdeçallı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1.5 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Zerdeçallı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket kuru maya (ya da 1 paket instant maya)
- 5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
Zerdeçallı Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırıp 10 dakika kadar bekletin.
- Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tuz, zerdeçal ve ılık suyu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun.
- Üzerini kapatıp ılık ortamda 45-50 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun.
- Unlanmış tezgahta şekil verin ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı sürün ve un serpin.
- Üzerini kapatıp 30 dakika da tepside mayalandırın.
- Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin :)
Zerdeçallı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Suyun ılık olması mayanın daha kolay aktifleşmesini sağlar.