Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Ekmek Tarifi

Zerdeçallı Ekmek

Zerdeçallı Ekmek Tarifi

Zerdeçallı Ekmek tarifi: Zerdeçallı Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket kuru maya (ya da 1 paket instant maya)
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 çay bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal

Zerdeçallı Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı bir kaseye alın ve üzerine yarım çay bardağı ılık suyu ilave edin. Kaşık ile eriyinceye kadar karıştırıp 10 dakika kadar bekletin.
  • Unu derin bir kaba eleyin ve üzerine beklettiğiniz mayayı ilave edin. Toz şeker, tuz, zerdeçal ve ılık suyu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun.
  • Üzerini kapatıp ılık ortamda 45-50 dakika kadar mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun.
  • Unlanmış tezgahta şekil verin ve pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı sürün ve un serpin.
  • Üzerini kapatıp 30 dakika da tepside mayalandırın.
  • Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin :)

Zerdeçallı Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Suyun ılık olması mayanın daha kolay aktifleşmesini sağlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025