Zerdeçallı Buğdaylı Mercimek Çorbası Tarifi
Zerdeçallı Buğdaylı Mercimek Çorbası tarifi: Zerdeçallı Buğdaylı Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Buğdaylı Mercimek Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Zerdeçallı Buğdaylı Mercimek Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek (veya sarı mercimek)
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1,5 litre sıcak su (birazını et -tavuk suyu kullanabilirsiniz)
- 1 kahve fincanı aşurelik buğday
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı (sıvı yağ)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
Üzeri için:
- 1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Zerdeçallı Buğdaylı Mercimek Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Önce buğdaylar 3-4 saat öncesinde ıslatılır. Sonra az tuzla haşlamaya bırakılır. Uygun bir tencerede yağlar eritilir.
- Soğan minik küpler şeklinde doğranır ve sotelenir. Küçülünce bir yemek kaşığı un eklenir.
- Daha sonra iyice yıkanmış mercimek ilave edilir ve 1-2 kez karıştırılır. Üzerine 1 litre ılık su ilave edilir ve pişmeye bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca köpükleri alınır. Mercimekler iyice pişince yaklaşık 20-25 dk sonra blenderdan geçirilir.
- 2 bardak et suyu veya sıcak su eklenir. Kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Tuz ve baharatlar da eklenir
- 4-5 dakika daha kaynamaya bırakılır. Ara ara karıştırılır ve kapatılır. Üzeri için yağlar eritilir biraz kızdırılır.
- Altı kapatılır kırmızı biber ve nane eklenir. Çorbayı servis yapacağınız zaman üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.