Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi
Zerdeçallı Basmati Pilavı tarifi: Zerdeçallı Basmati Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Basmati Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zerdeçallı Basmati Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı pirinç (basmati)
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 - 5 damla limon suyu
Zerdeçallı Basmati Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçi güzelce yıkayın ve ılık su da yarım saat kadar bekletin
- 1 Buçuk su bardağı suyu kaynatın
- Pirinçlerin suyunu güzelce süzüp kaynayan suya ekleyin
- Tuzu, zerdeçalı ve zeytinyağını da üzerine ekleyin
- 4-5 damla kadar limon damlatın ve bir kez karıştırıp kapağını kapatın
- Suyunu çekene kadar pişirin, pişerken karıştırmazsanız daha iyi sonuç alacaksınız..
- Tane tane dökülen nefis pilavınız hazır, afiyet olsun..
Zerdeçallı Basmati Pilavı tarifinin püf noktası nedir?
Pirinçler iyi yıkanmış olmalı.
Zerdeçallı Basmati Pilavı tarifi için servis önerisi
Et, balık tavuk, zeytinyağlılar, salatalar.. Kesinlile hepsiyle harika uyum sağlayacak.