Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi

Zerdeçallı Basmati Pilavı

Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi

Zerdeçallı Basmati Pilavı tarifi: Zerdeçallı Basmati Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Basmati Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Basmati Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 adet mantar
  • 1 adet havuç

Zerdeçallı Basmati Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • Pirinçleri yıkayın sıcak suda yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
  • Pilav için tereyağını bir tencereye alın, pirinçleri de ekleyip biraz kavurun.
  • Su, tuz ve zedeçalı ekleyin.
  • 15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Garnitürler için küçük küçük doğradığınız havuç ve mantarları sıvı yağda soteleyin.
  • Pilavınıza pişen garnitürleri ekleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025