Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi
Zerdeçallı Basmati Pilavı tarifi: Zerdeçallı Basmati Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Basmati Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zerdeçallı Basmati Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı basmati pirinci
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 2 çay kaşığı tuz
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10 adet mantar
- 1 adet havuç
Zerdeçallı Basmati Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçleri yıkayın sıcak suda yaklaşık 15 dakika dinlendirin.
- Pilav için tereyağını bir tencereye alın, pirinçleri de ekleyip biraz kavurun.
- Su, tuz ve zedeçalı ekleyin.
- 15 dakika kısık ateşte pişirin.
- Garnitürler için küçük küçük doğradığınız havuç ve mantarları sıvı yağda soteleyin.
- Pilavınıza pişen garnitürleri ekleyin. Afiyet olsun.