Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Balık Çorbası Tarifi

Zerdeçallı Balık Çorbası

Zerdeçallı Balık Çorbası Tarifi

Zerdeçallı Balık Çorbası tarifi: Zerdeçallı Balık Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Balık Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Balık Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet palamut
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 sap pırasa
  • 5 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 6 su bardağı su
  • 1 adet kereviz yaprağı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 adet limon
  • 1 avuç dereotu

Zerdeçallı Balık Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Palamutun üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Derisini ve kılçıklarını dikkatlice ayıklayın. Balık etlerini baharatlar ile birlikte çorbaya ilave edeceğiz.
  • Pırasayı uzunlamasına 4'e bölüp, minik minik doğrayın ve ezilmiş sarımsak ile birlikte zeytinyağında kavurun. Balığın tepside kalan yağını da ekleyebilirsiniz.
  • Havucu küçük küçük doğrayıp pırasa ile birlikte kavurmaya devam edin.
  • Havuç ve pırasa pişince un ekleyip kavurun.
  • Bir yandan karıştırırken bir yandan da azar azar su ekleyin. Topaklanmaması için sıcak su kullanmayın.
  • Geri kalan malzemeleri ekleyip kaynamaya bırakın. Çorba pişince defne yapraklarını ve dilerseniz kereviz yapraklarını içinden çıkarın.
  • Pişen çorbayı bolca ince kıyılmış dereotu ve limon ile servis edin. Afiyet olsun.

Zerdeçallı Balık Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Kereviz yapraklarını doğramadan eklerseniz çorba piştikten sonra içinden rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Görüntüsü benim için yapraklı da güzel diye düşünürseniz ince ince kıydıktan sonra havuçlarla birlikte ekleyebilirsiniz. Çorbanın koyu olduğunu düşünürseniz sıcak su ilave edip bir taşım kaynatabilirsiniz. Çorbanın fazla sulu olduğunu düşünürseniz kaynama süresini uzun tutarak buharlaşmasını sağlayabilir veya ayrı bir kasede 1-2 tatlı kaşığı nişastayı 1-2 yemek kaşığı suyla açarak çorbaya ekleyip bir taşım kaynatabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025