Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası

Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası tarifi: Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Çorba için:

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 su bardağı bal kabağı püresi (1 kg bal kabağından)
  • 5 bardak su
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 5-6 adet kabak çekirdeği içi (arzuya göre)
  • 1/4 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)

Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soğan, sarımsak ve havucu soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyarak ısıtın. Önce havucu ekleyip soteleyin, hafifçe yumuşadığında sarımsak ve soğanı da ekleyip karıştırın.
  • Kısık ateşte sotelemeye devam ederken tuz hariç tüm baharatları ekleyin ve karıştırırak sotelemeye devam edin. Soğanlar iyice yumuşadığında bal kabağı püresini ekleyip karıştırın.
  • Karıştırdıktan sonra suyu ve limon suyunu da ekleyip kaynayıncaya kadar ağzı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
  • Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırın. Kıvamını kontrol edin, eğer fazla koyu bulduysanız bir miktar daha su ekleyip karıştırın. 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Servis etmeden önce üzerine karabiber ve kabak çekirdeklerini serpin. Afiyet olsun!

Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

2 bardak bal kabağı püresi elde edebilmek için yaklaşık 1 kilo bal kabağını kabuksuz ve çekirdekleri çıkarılmış haliyle iyice yumuşayana dek buharda haşlayın veya 20-25 dakika çok az zeytinyağı ile 180 derece fırında pişirin. Bir blender yardımıyla gerektiğinde azar azar su ekleyerek kıvamını açarak püre haline getirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025