Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası tarifi: Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 su bardağı bal kabağı püresi (1 kg bal kabağından)
- 5 bardak su
- 1/2 adet limonun suyu
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 5-6 adet kabak çekirdeği içi (arzuya göre)
- 1/4 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soğan, sarımsak ve havucu soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Tencereye zeytinyağı koyarak ısıtın. Önce havucu ekleyip soteleyin, hafifçe yumuşadığında sarımsak ve soğanı da ekleyip karıştırın.
- Kısık ateşte sotelemeye devam ederken tuz hariç tüm baharatları ekleyin ve karıştırırak sotelemeye devam edin. Soğanlar iyice yumuşadığında bal kabağı püresini ekleyip karıştırın.
- Karıştırdıktan sonra suyu ve limon suyunu da ekleyip kaynayıncaya kadar ağzı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
- Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyip karıştırın. Kıvamını kontrol edin, eğer fazla koyu bulduysanız bir miktar daha su ekleyip karıştırın. 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Servis etmeden önce üzerine karabiber ve kabak çekirdeklerini serpin. Afiyet olsun!
Zerdeçallı Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
2 bardak bal kabağı püresi elde edebilmek için yaklaşık 1 kilo bal kabağını kabuksuz ve çekirdekleri çıkarılmış haliyle iyice yumuşayana dek buharda haşlayın veya 20-25 dakika çok az zeytinyağı ile 180 derece fırında pişirin. Bir blender yardımıyla gerektiğinde azar azar su ekleyerek kıvamını açarak püre haline getirin.