Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi tarifi: Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kurabiye için:

  • 3,5 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt (ve bal esansı)
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay bardağı keçiboynuzu özü
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 3 çay kaşığı zencefil
  • 1,5 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özü
  • 1/2 çay kaşığı toz karanfil
  • 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi

Glazür için:

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 250 gram pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı vanilya şurubu
  • 1 çay kaşığı ucu kırmızı gıda boyası (ve yeşil)

Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağ, esmer şeker, portakal kabuğu rendesi, süt&bal esansı ve vanilya özünü krema olana kadar çırpın.
  • Ayrı bir kapta toz malzemeleri karıştırın.
  • Üzerine hazırladığımız kremayı, yumurta ve keçiboynuzu özünü ekleyip iyice yoğurun.
  • Hamur ilk başta kum halindedir, yoğurdukça toplayacaktır.
  • Yoğurduğunuz hamuru yağlı kağıt üzerinde kurabiye inceliğinde açın ve bu şekilde buzdolabında yarım saat bekletin.
  • Bekleyen hamuru çıkartıp kalıplarla şekil verin.
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında 8 dakika, kıtır seviyorsanız da 12 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra ısıyla pişmeye devam edecektir, süreyi kontrollü tutun.
  • Pişen kurabiyeleri telin üzerine alıp 15 dakika dinlendikten sonra süslemeye başlayın.
  • Royal Icing / Glazür için yumurta beyazı ve vanilya şurubunu köpük olana kadar çırpın.
  • Pudra şekerini ekleyip spatula ile sulandırmadan karıştırın.
  • Limon suyunu azar azar ekleyin ve kıvama getirin.
  • Renk vermek istediğiniz kaplara bölüştürüp renklendirici ekledikten sonra sıkma poşetlerine koyup süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025