Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi tarifi: Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 3,5 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı süt (ve bal esansı)
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay bardağı keçiboynuzu özü
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 3 çay kaşığı zencefil
- 1,5 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı vanilya özü
- 1/2 çay kaşığı toz karanfil
- 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
Glazür için:
- 2 adet yumurta beyazı
- 250 gram pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 tatlı kaşığı vanilya şurubu
- 1 çay kaşığı ucu kırmızı gıda boyası (ve yeşil)
Zencefilli Yılbaşı Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağ, esmer şeker, portakal kabuğu rendesi, süt&bal esansı ve vanilya özünü krema olana kadar çırpın.
- Ayrı bir kapta toz malzemeleri karıştırın.
- Üzerine hazırladığımız kremayı, yumurta ve keçiboynuzu özünü ekleyip iyice yoğurun.
- Hamur ilk başta kum halindedir, yoğurdukça toplayacaktır.
- Yoğurduğunuz hamuru yağlı kağıt üzerinde kurabiye inceliğinde açın ve bu şekilde buzdolabında yarım saat bekletin.
- Bekleyen hamuru çıkartıp kalıplarla şekil verin.
- Önceden 180° ısıtılmış fırında 8 dakika, kıtır seviyorsanız da 12 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra ısıyla pişmeye devam edecektir, süreyi kontrollü tutun.
- Pişen kurabiyeleri telin üzerine alıp 15 dakika dinlendikten sonra süslemeye başlayın.
- Royal Icing / Glazür için yumurta beyazı ve vanilya şurubunu köpük olana kadar çırpın.
- Pudra şekerini ekleyip spatula ile sulandırmadan karıştırın.
- Limon suyunu azar azar ekleyin ve kıvama getirin.
- Renk vermek istediğiniz kaplara bölüştürüp renklendirici ekledikten sonra sıkma poşetlerine koyup süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.