Zencefilli Tarçınlı Bisküvi Tarifi
Zencefilli Tarçınlı Bisküvi tarifi: Zencefilli Tarçınlı Bisküvi için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Tarçınlı Bisküvi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Zencefilli Tarçınlı Bisküvi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 1/2 çay bardağı pekmez
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Zencefilli Tarçınlı Bisküvi tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, pekmez, yumurta sarısı ve şekeri bir kaba alıp güzelce karıştırınız. Karışımın içine kuru malzemeleri ekleyip pürüzsüz ele yapışmayan bir hamur elde ediniz.
- Hamuru 2 yağlı kağıdın arasına alarak bir merdane ile, ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde açınız. Elinizde olan şekilli hamur kalıplarıyla şekiller veriniz.
- Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine elde ettiğiniz bisküvileri narin bir şekilde yerleştiriniz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10-12 dakika kontrol ederek pişiriniz. Afiyet olsun.