Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası tarifi: Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 dilim bal kabağı (iri dilim)
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 1 litre sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
- 1 su bardağı et suyu (isteğe bağlı)
- 1/2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Havuçları, soğanı, patatesleri ve balkabağı dilimlerini orta büyüklükte küp küp doğrayın.Soğan ve havuçları sıvı yağda kavurun.
- Üzerine rendelenmiş zencefili ilave edin.
- Patatesleri ve bal kabağını da ilave edip hafifçe kavurduktan sonra et suyunu,ntuzunu ve suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
- Yumuşayan sebzeleri bir blenderden geçirin.
- Üzerine süt ve tuz, karabiber, pul biber ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Çorbanız hazır, sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!