Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası

Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası tarifi: Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 dilim bal kabağı (iri dilim)
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 litre sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı zencefil (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı et suyu (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Zencefilli Sütlü Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Havuçları, soğanı, patatesleri ve balkabağı dilimlerini orta büyüklükte küp küp doğrayın.Soğan ve havuçları sıvı yağda kavurun.
  • Üzerine rendelenmiş zencefili ilave edin.
  • Patatesleri ve bal kabağını da ilave edip hafifçe kavurduktan sonra et suyunu,ntuzunu ve suyunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
  • Yumuşayan sebzeleri bir blenderden geçirin.
  • Üzerine süt ve tuz, karabiber, pul biber ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Çorbanız hazır, sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025