Zencefilli Şekilli Kurabiye Tarifi
Zencefilli Şekilli Kurabiye tarifi: Zencefilli Şekilli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Şekilli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 büyük tepsi
Zencefilli Şekilli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 paket margarin
- 3/4 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı un
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz zencefil
- 1/2 yemek kaşığı toz tarçın
- 1/2 paket kabartma tozu
Zencefilli Şekilli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Margarin, şeker, pekmez, yumurta ve vanilini derin bir kaba ekleyip çırpmaya başlıyoruz.
- Tamamen pürüzsüz olmasına gerek yok. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya başladığımızda zaten pürüzsüz olacak.
- Malzemeleri çırptıktan sonra un, tuz, toz zencefil, toz tarçın ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Hazır olan hamurumuzu streçledikten sonra 20 dakika buzdolabına kaldırıyoruz.
- Sonrasında hamuru ikiye ayırıp orta kalınlıkta açarak kalıpları basıyoruz.
- Fırına gitmeye hazır olan tepsileri tek tek orta kısımda 170 derece önceden ısınmış altlı üstlü fansız fırında 10 dakika pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyelerimiz hazır dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Zencefilli Şekilli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
10 dakika sonunda kurabiyeyi fırından çıkarırken dokunursanız yumuşak olduğunu göreceksiniz. Ama fırından çıktıktan 2-3 dakika sonra bir anda sertleşiyor. Pişmedi diye düşünüp geri fırına koymayın 10 dakika sonunda biraz kızardıktan sonra fırından çıkarın. Aksi takdirde bir anda yanabiliyor.
Zencefilli Şekilli Kurabiye tarifi için servis önerisi
Süsleme glazürü, dilerseniz pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.