Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı Tarifi

Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı

Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı Tarifi

Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı tarifi: Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 120 gram light ton balığı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • 1,5 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı paprika (ya da toz kırmızı biber)
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 dilim ekşi mayalı ekmek
  • 1 adet avokado

Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kaseye zeytinyağı, tuz, rendelenmiş zencefil ve sarımsağı ekleyip güzelce karıştırın.
  • Ekmekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine zeytinyağlı karışımdan birer kaşık gezdirin.
  • Kasede kalan yağın üzerine ton balığını ekleyin. Üzerine toz paprika, pul biber ve kekik ekleyip karıştırın.
  • Ekmeklerin üzerine ton balıklı karışımdan paylaştırın.
  • Avokadoyu da püre haline getirip tuzla tatlandırın ve ekmeğin üzerine ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8- 10 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021