Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı Tarifi
Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı tarifi: Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram light ton balığı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
- 1,5 çay kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı paprika (ya da toz kırmızı biber)
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 dilim ekşi mayalı ekmek
- 1 adet avokado
Zencefilli Sarımsaklı Ton Balığı tarifi nasıl yapılır?
- Bir kaseye zeytinyağı, tuz, rendelenmiş zencefil ve sarımsağı ekleyip güzelce karıştırın.
- Ekmekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine zeytinyağlı karışımdan birer kaşık gezdirin.
- Kasede kalan yağın üzerine ton balığını ekleyin. Üzerine toz paprika, pul biber ve kekik ekleyip karıştırın.
- Ekmeklerin üzerine ton balıklı karışımdan paylaştırın.
- Avokadoyu da püre haline getirip tuzla tatlandırın ve ekmeğin üzerine ekleyin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8- 10 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!