Zencefilli Portakallı Ayvalı Kereviz Tarifi
Zencefilli Portakallı Ayvalı Kereviz tarifi: Zencefilli Portakallı Ayvalı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Portakallı Ayvalı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zencefilli Portakallı Ayvalı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 adet orta boy ayva
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kesme şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
Zencefilli Portakallı Ayvalı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Temizleme ve yıkama işlemleri yapılır. Kuru soğanlar, sarımsak ve havuç jülyen doğranır. Kereviz ve ayva istenilen şekil ve büyüklükte doğranır.
- Sırası ile kuru soğan, kereviz, havuç ve ayvalar tencereye konur. Tuz, şeker ve zencefil serpilir. Portakal suyu eklenir. Zeytinyağı gezdirilir.
- Tencere ocağa alınır. Önce ocağın büyük gözünde yüksek ateşte 10 dakika pişirip daha sonra ocağın kahve gözüne alınarak kısık ateşte yemeğin pişmesi sağlanır.
Zencefilli Portakallı Ayvalı Kereviz tarifinin püf noktası nedir?
Sebzeler tencereye soğan, kereviz, havuç ve ayva olacak şekilde sırası ile konmalıdır. Kesinlikle sebzeler doğrandıktan sonra karıştırılarak gelişigüzel tencereye konmamalıdır. İstenirse haşlanmış nohut ve çok az zencefil eklenebilir. Servis sırasında kerevizin yaprakları çiğ olarak ince kıyılarak yemeğin üstüne serpilebilir.