Zencefilli Pancar Çorbası Tarifi
Zencefilli Pancar Çorbası tarifi: Zencefilli Pancar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Pancar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Zencefilli Pancar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet büyük boy pancar
- 1 adet küçük boy patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1,5 çay kaşığı toz zencefil
- 1 litre su
- 1/2 adet limon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Servis için:
- 4 dal kekik
- 4 yemek kaşığı krema
Pişirmek için:
Zencefilli Pancar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Soyulmuş ve doğranmış pancar, patates, havuç, soğan ve sarımsağı Vestel Ziyafet Pişirici’nizin tenceresine ekleyin.
- Su, sıktığınız limonun suyu, tuz, toz zencefil ve karabiberi ekleyip kapağı kapatın ve 12nnumaralı Taneciksiz Çorba modunda pişirmeye bırakın.
- Program sona erdikten sonra buhar tahliyesini sağlayın ve kapağını açın.
- Tereyağını ilave edip, yumuşamış olan sebzeleri blenderdan geçirin. Çorbayı servis edeceğiniz kaselere aktarıp 1 yemek kaşığı krema ilave ederek servis edin.
- Dilerseniz taze kekik serpiştirerek aromasını zenginleştirebilirsiniz. Ziyafet olsun.