Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Pancar Çorbası Tarifi

Zencefilli Pancar Çorbası

Zencefilli Pancar Çorbası Tarifi

Zencefilli Pancar Çorbası tarifi: Zencefilli Pancar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Pancar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Pancar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet büyük boy pancar
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 litre su
  • 1/2 adet limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Servis için:

  • 4 dal kekik
  • 4 yemek kaşığı krema

Pişirmek için:

  • 1 adet Pişirici

Zencefilli Pancar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Soyulmuş ve doğranmış pancar, patates, havuç, soğan ve sarımsağı Vestel Ziyafet Pişirici’nizin tenceresine ekleyin.
  • Su, sıktığınız limonun suyu, tuz, toz zencefil ve karabiberi ekleyip kapağı kapatın ve 12nnumaralı Taneciksiz Çorba modunda pişirmeye bırakın.
  • Program sona erdikten sonra buhar tahliyesini sağlayın ve kapağını açın.
  • Tereyağını ilave edip, yumuşamış olan sebzeleri blenderdan geçirin.  Çorbayı servis edeceğiniz kaselere aktarıp 1 yemek kaşığı krema ilave ederek servis edin.
  • Dilerseniz taze kekik serpiştirerek aromasını zenginleştirebilirsiniz. Ziyafet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025