Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Nektarin Kek Tarifi

Zencefilli Nektarin Kek

Zencefilli Nektarin Kek Tarifi

Zencefilli Nektarin Kek tarifi: Zencefilli Nektarin Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Nektarin Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Nektarin Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet nektarin
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 80 gram bitter çikolata (opsiyonel)
  • 2 su bardağı tam buğday unu

Zencefilli Nektarin Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta sarısı ile beyazları ayrılır. Yumurta beyazları kar haline getirilir. Sarılara pekmez eklenir ve köpürtülür.
  • O sırada nektarinin bir tanesi kabuğu soyularak ince dilimlenir ve az biraz şekerle tavada karamelize edilir.
  • Diğer nektarin ise çatalla püre haline getirilip sarılı karışıma ilave edilir.
  • En son kabartma tozu ve un olacak şekilde sırasıyla sarılı karışıma diğer malzemeler eklenir, çırpılır.
  • Yumurta akları da söndürmeden üç aşamada kek karışımına yedirilir.
  • Son olarak yağlı kağıt serili fırın kabının tabanına karamelize edilen nektarin dilimleri yerleştirilir, kek karışımı da dökülüp fırına verilir.
  • 150 derece fırında 15-20 dk arasında bir sürede pişilir. Afiyet olsun.

Zencefilli Nektarin Kek tarifinin püf noktası nedir?

Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirip ters çevirmekte fayda var. Kekin yumuşak olması için mutlaka sarıları ve akları ayrı çırpmak gerekiyor. Son olarak da arzu ederseniz fırın kabının tabanına biraz susam serpiştirebilirsiniz, kıtırlığını arttırıyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025