Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Levrek Tarifi

Zencefilli Levrek

Zencefilli Levrek Tarifi

Zencefilli Levrek tarifi: Zencefilli Levrek için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Levrek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Levrek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet fileto levrek
  • 12 adet arpacık soğan
  • 4 adet yıldız anason

Sosu için:

  • 1 adet kök zencefil (baş parmak büyüklüğünde bir kök yete
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 adet orta boy limon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Zencefilli Levrek tarifi nasıl yapılır?

  • Kabuğunu soyduğunuz taze zencefil ve limon kabuğunu, rendenin ince tarafıyla derin bir kaseye rendeleyin.
  • Zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, karabiber, rendelenmiş muskat cevizi ve tuzu kattıktan sonra sos malzemelerini karıştırın.
  • Levrek filetolarını sos kasesine alıp her taraflarının sosa bulanmasını sağlayın. Sos kasesinin üzerine streç film geçirip buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.
  • Fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Sosun içinden çıkardığınız levrek filetoları, kabuklarını soyduğunuz arpacık soğan ve yıldız anasonlarla birlikte kağıda yerleştirin. Kalan sosu kaşıkla balıkların üzerine paylaştırın.
  • Balıkların üzerini de yağlı kağıtla kaplayın. Kenarları içe doğru kıvırın ve sıkıca bastırın. Bir paket görüntüsü alan yağlı kağıtlar, bu şekilde pişerken açılmayacaktır.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirdiğiniz balıkları arzuya göre haşlanmış brokoli ve limon dilimleri eşliğinde servis edin.

Zencefilli Levrek tarifinin püf noktası nedir?

Arzu ettiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025