Zencefilli Kurabiye Tarifi
Zencefilli Kurabiye tarifi: Zencefilli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet
Zencefilli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiye için:
- 3 su bardağı un (330 g)
- 2 çay kaşığı toz tarçın (4 g)
- 1/2 çay kaşığı yenibahar (1 g)
- 1/4 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1/4 çay kaşığı toz karanfil
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (5 g)
- 1 paket vanilin (5 g)
- 110 gram tereyağ
- 3/4 su bardağı esmer şeker (100 g)
- 1/2 su bardağı pekmez (100 ml)
- 1 adet yumurta
Süsleme için:
- 1/3 su bardağı beze tozu (35 g)
- 200 gram pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı su
Zencefilli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta kuru malzemeler elenerek karıştırılıp kenara alınır. Başka bir kapta tereyağ ve esmer şeker rengi açılana ve kremsi bir hal alana kadar çırpılır.
- Pekmez eklenip çırpılır. Yumurta eklenir çırpılır. Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur elde edene kadar karıştırılır.
- İki streç film arasında merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açılır.nBuzdolabında en az 2 saat bekletilir.
- Hamurdan şekiller çıkarılıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ısıtılan fırında 10 dakika pişirilir.
- Fırından çıkarılır. Yumuşak ve pişmemiş görünse de fırından çıkarılır. 5 dakika sonra tel ızgara üzerinde soğutulur. Tamamen soğuyunca süslenir.
Zencefilli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeler 200 ml su bardağı ile ölçüldü. Kurabiyelerin üzerindeki parlaklık kaybolunca pişmişti. Yumuşak olsalar da pişme süresi aşılmamalı.