Zencefilli Kıymalı Humus Tarifi
Zencefilli Kıymalı Humus tarifi: Zencefilli Kıymalı Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Kıymalı Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Zencefilli Kıymalı Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus için:
- 1 tatlı kaşığı zencefil (dilimlenmiş)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sosu için:
- 100 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2-3 adet ceviz
Zencefilli Kıymalı Humus tarifi nasıl yapılır?
- Humus için tüm malzemeleri mutfak robotuna alın ve özleşene kadar 2-3 dakika çekin. Kıvamı koyu olursa bir kaşık su daha ekleyebilirsiniz.
- Tabağa aldıktan sonra bir kaşıkla üzerinde halka şeklinde bir oyuk açın ve oyuğu zeytinyağı ile doldurun. Pul biber ile süsleyebilirsiniz.
- Bir tavanın içerisine kıymayı ve zeytinyağını alın. Hafif kavurduktan sonra salça, tuz ve baharatlarını ilave edin.
- Kıyma pişince ocaktan alın ve humusun üzerine koyun. Üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyerek servis edin.nAfiyet olsun.