Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Zencefilli Kış Kurabiyesi Tarifi

Zencefilli Kış Kurabiyesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi Tarifi

Zencefilli Kış Kurabiyesi tarifi: Zencefilli Kış Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Kış Kurabiyesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Zencefilli Kış Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 230 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker (ya da esmer şeker)
  • 1 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 adet yumurta
  • 6 su bardağı un
  • 4 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Zencefilli Kış Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağı ve şeker stand mikserinde krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Pekmez ve yumurta karışıma eklenip karıştırılır.
  • Ardından kuru malzemeler ve portakal kabuğu rendesi eklenir. Tün malzeme iyice karışana kadar çırpma işlemi devam eder.
  • Tok bir hamur elde edince hamur tezgaha alınır, iki eşit parçaya bölünür. Parçaların ikisi de bir disk haline getirilip streç filme sarılır. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Dinlenen hamur iki yağlı kağıt arasında açılıp şekillendirilir.
  • Ardından 170° fırında 8 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeler soğuyana kadar hareket ettirilmemelidir. Aksi takdirde kırılabilirler.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025