Zencefilli Kış Kurabiyesi Tarifi
Zencefilli Kış Kurabiyesi tarifi: Zencefilli Kış Kurabiyesi için gerekli malzemeler nelerdir? Zencefilli Kış Kurabiyesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 tepsi
Zencefilli Kış Kurabiyesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 230 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker (ya da esmer şeker)
- 1 su bardağı üzüm pekmezi
- 1 adet yumurta
- 6 su bardağı un
- 4 çay kaşığı toz zencefil
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 2 çay kaşığı toz karanfil
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
Zencefilli Kış Kurabiyesi tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve şeker stand mikserinde krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
- Pekmez ve yumurta karışıma eklenip karıştırılır.
- Ardından kuru malzemeler ve portakal kabuğu rendesi eklenir. Tün malzeme iyice karışana kadar çırpma işlemi devam eder.
- Tok bir hamur elde edince hamur tezgaha alınır, iki eşit parçaya bölünür. Parçaların ikisi de bir disk haline getirilip streç filme sarılır. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Dinlenen hamur iki yağlı kağıt arasında açılıp şekillendirilir.
- Ardından 170° fırında 8 dakika pişirilir. Fırından çıkarılan kurabiyeler soğuyana kadar hareket ettirilmemelidir. Aksi takdirde kırılabilirler.